Faalkosten in de bouw 

Faalkosten in de bouw zijn de kosten die ontstaan als gevolg van problemen of vertragingen tijdens een bouwproject. Dit kan variëren van tijdsvertraging en meerwerk tot kwaliteitsproblemen en gebrek aan coördinatie. Faalkosten kunnen leiden tot hogere projectkosten en kunnen het project vertragen. Sommige studies suggereren dat faalkosten in de bouw kunnen oplopen tot 20% tot 30% van de totale projectkosten.

Top 5 van de meest voorkomende faalkosten in de bouw

  1. Tijdsvertraging: dit zijn kosten die ontstaan doordat een project langer duurt dan gepland. Dit kan komen door onvoorziene omstandigheden, problemen met leveranciers of onvoldoende planning.
  2. Meerwerk: dit zijn extra kosten die ontstaan doordat er werkzaamheden moeten worden uitgevoerd die niet in het oorspronkelijke contract zijn opgenomen.
  3. Kwaliteitsproblemen: dit zijn kosten die ontstaan doordat het eindproduct niet voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen. Dit kan leiden tot herstelwerkzaamheden of het opnieuw uitvoeren van bepaalde werkzaamheden.
  4. Gebrek aan coördinatie: dit zijn kosten die ontstaan doordat verschillende partijen niet goed met elkaar samenwerken, wat leidt tot vertraging en inefficiëntie.
  5. Onvoldoende budgettering: dit zijn kosten die ontstaan doordat het budget voor een project te laag is, wat leidt tot extra uitgaven om het project te voltooien.
Scroll naar boven