Dagelijkse 15 minuten stand-up meeting

De 15 minuten stand-up meeting is een dagelijkse bijeenkomst van het bouwteam van maximaal 15 minuten. Het is belangrijk dat deze tijdsduur nooit overschreven wordt. Het doel van de daily stand-up meeting is om werkzaamheden zoals gepland te volgen en op elkaar af te stemmen en een plan te hebben voor de komende 24 uur als er uitzonderingen of afwijkingen zijn.

 

KANBAN: Inzicht in de voortgang van extra werkzaamheden

Extra te doen –  in uitvoering - gedaan

Er is geen specifiek format voor to do’s, maar als wij er eentje zouden inrichten met de Kanban-methodiek in het achterhoofd, zouden we het als volgt aanpakken. Om te beginnen zorg je voor een bord dat uit 3 kolommen bestaat. De eerste kolom noem je bijvoorbeeld ‘extra werk’. Deze kolom wordt een verzameling met alle taken die nog moeten gebeuren, maar nu even geen prioriteit zijn. Een tweede kolom noem je ‘In uitvoering’ om aan te duiden aan welke taken momenteel wordt gewerkt en een derde kolom noem je ‘gedaan’. Deze taken zijn helemaal afgewerkt.

Een Kanban-geïnspireerde to do-list is dus zeker een visuele managementtool die de kracht heeft om takenlijsten per team te structureren en verduidelijken.

Scroll naar boven