Opzetten van een ketensamenwerking

Bij een ketensamenwerking heeft ieder lid ambities en belangen. Ambities om dingen voor elkaar te krijgen en belangen om meerwaarde uit het project te halen. Maar ken je de ambities en belangen van de ketenpartners goed genoeg?

Van oudsher zijn we gewend om zoveel mogelijk winst voor onszelf te halen. Hoe meer ik verdien, hoe beter. Het eigenbelang staat voor op de belangen van de keten.

Maar hoe ga je er voor zorgen dat zowel je eigen belang als die van je ketenpartners gelijkelijk wordt beloond.

Kracht van de keten

Hoe groter de kracht van het team, des te beter het team de projectuitdagingen aan kan. Het gaat in ketenverband werken niet meer alleen om je eigen organisatie, maar juist om de keten waardoor de meeste meerwaarde wordt gerealiseerd.

Deze ketensamenwerking leidt tot meer dan wat er individueel haalbaar is. Openheid en vertrouwen vormen de basis van voortdurend leren, continue verbeteren en er gezamenlijk beter van worden.

Door beleid, regie, uitvoering & beheer als één keten te laten werken ontstaat flow in het keten proces. En bij flow wordt gedaan waar klanten op zitten te wachten en waarvan zij de waarde inzien en waarderen.

Gedurende onze trainingsdagen proberen we een goed beeld te krijgen van zowel je eigen kwaliteiten, ambities en belangen als die van uw teamgenoten.

Het is belangrijk dat iedereen de maximale waarde aan het gezamenlijke doel kan bijdragen, maar ook ieder voor zich zoveel mogelijk rendement uit het project kan halen. Een win-win voor allen.