Tijd om uw kantoorgebruik te herzien

De gedwongen overstap naar thuiswerken was misschien een grote uitdaging aan het begin van de pandemie, maar na ongeveer een jaar ervaring in deze situatie zegt 77% van de CEO's in de toekomst meer gebruik te zullen maken van digitale samenwerkings- en communicatiemiddelen.
Hierdoor kunnen medewerkers ook vaker vanuit huis werken. Elke organisatie moet de nieuwe balans vinden tussen thuiswerken en op kantoor. Een balans die aansluit bij de organisatie, de bedrijfscultuur en processen.
Dit zou een topprioriteit moeten zijn, aangezien het van invloed is op de grootste kostenposten van veel kantoororganisaties: personeel, reiskosten, huisvesting en IT-infrastructuur. Het bepaalt ook de band met de organisatie, werkplezier en net als in het sociale leven hebben velen in hun werk de "Fear Of Missing Out": het gevoel dat je iets mist als je er niet bent. Dat heb je snel als je voor een langere tijd vanuit huis werkt terwijl er collega's op kantoor zijn. Naast een werkplek is het kantoor ook een plek om te leren en creatief bezig te zijn. Het delen van kennis en ideeën is niet altijd mogelijk op afspraak, het gebeurt vaak spontaan. Dit is belangrijk voor elke medewerker en voor leden van het topmanagement. Allemaal zaken die gecombineerd kunnen worden met een nieuwe evenwichtige werkplek. Een kans die u nu moet grijpen. Oplossingen die tijdens een crisis zijn ontstaan, kunnen zo effectief zijn dat ze de manier waarop we denken, werken en leven veranderen. Het bepalen van de nieuwe balans tussen thuiswerken en werken is daarom de komende tijd van groot belang. Dit kunnen geweldige LEAN-projecten zijn om uw manier van werken, digitale samenwerking, communicatie en leerprocessen te heroverwegen.