Omgekeerde piramidestructuur

De omgekeerde piramidestructuur erkent dat elke organisatie bestaat om haar klanten te bedienen. Zonder klanten is er geen omzet, en zonder omzet is er geen bedrijf. In ruil voor inkomsten wordt van de organisatie verwacht dat zij specifieke en algemene diensten levert.
De mensen die het meest geschikt zijn om klantvereisten te identificeren en op te lossen, zijn de frontlinie, de mensen die daadwerkelijk het werk doen dat een dienst of product levert. Hun behoeften zijn van vitaal belang, en ondersteunend personeel is nodig om ervoor te zorgen dat de frontlinies kunnen presteren.
De managementniveaus zijn er om ervoor te zorgen dat de frontlinies over de tools en middelen beschikken die nodig zijn om hun service te verlenen. Hoewel het management informatie moet evalueren en strategieën moet bepalen, moeten alle oplossingen gericht zijn op het vervullen van de dienstverlening.